Over Online brood(bak)cursus door broodexpert Edwin Klaasen

Er is bij koks en hobby-bakkers veel behoefte aan nieuwe brood skills door middel van een nieuwe online broodcursus. In deze online broodcursus leer je alle tips & tricks van dé broodbakker van Nederland, Edwin Klaasen. Deze broodcursus zorgt ervoor dat je jouw eigen skills kunt gaan verbeteren.

Als jij een ambitieuze thuisbakker bent en van brood bakken houdt voor je vrienden of familie, dan is het mooie tijd om jouw brood skills te gaan upgraden. Dat kan alleen door middel van leren. Door in jezelf te investeren met het volgen van een mooie cursus brood bakken, dan zal je merken dat jouw eigen skills steeds beter omhoog gaan. Bakker Edwin Klaasen staat bekend als de zuurdesem-autoriteit van Nederland. Hij is hartstikke beroemd geworden met zijn huidige bakkerij genaamd: BroodHeeren.

Wat ga je precies leren?

Je leert bij hun het hele broodbakproces te begrijpen en beheersen, waardoor je brood beter, smakelijker en luchtiger wordt. Je gaat dus niet zomaar recepten maken maar ze onderwijzen je in de techniek en wetenschap. Dit doen ze door informatieve theorievideo’s en duidelijke praktijkvideo’s.

Basics

De basics van brood: wat moet je allemaal weten en begrijpen om je processen goed te beheersen? Brood bakken is namelijk geen kunstje of een recept, het is constant met je kennis en ervaring het proces bijsturen zodat je een goed resultaat krijgt. Dat is de kracht van een goede broodcursus. Uiteindelijk wil je natuurlijk wel goed brood kunnen maken. Dat is natuurlijk het einddoel om te bereiken. Je wilt je eigen brood-skills veel beter maken en dat begint bij het perfectioneren van de basics.

Het volgen van de online broodcursus

Als je ervoor kiest om met deze online broodcursus direct aan de slag te gaan, dan heb je gelijk toegang tot alle 45 lessen om jouw eigen brood-skills te gaan verbeteren. Je hebt meer dan 3 uur aan praktijk en theorie video’s met inspirerende brood technieken van de meester zelf, om echt aandacht te geven aan jouw eigen techniek. Ook heb je een jaar lang toegang tot de online cursus brood Bakken, en dat volledig vanaf je eigen huis.

Je kunt rechtstreeks persoonlijk contact leggen met docenten voor feedback en vragen. Hierbij heb je ook nog eens toegang tot betrouwbare brood recepten en heb je toegang tot een exclusieve community waar er regelmatig live Q&A’s gegeven worden. Met 7 modules die hieronder verder worden uitgelicht, kun je dus jezelf al voorbereiden met alle onderwerpen om te weten welke gedeeltes je al wel en niet zo goed beheerst.

Modules brood maken

Deeg maken

Hier leer je alles over deeg: het maken, opbollen en recepten. Het proces dat o zo belangrijk is om goed te beheersen. Als je deeg al niet goed is, dan is de kans groot dat jouw bakproducten compleet gaan floppen. Maar, wees niet getreurd, in deze broodcursus krijg je alle middelen om te leren hoe het is om goed deeg te kunnen maken. Vervolgens kun je heerlijke recepten van ze volgen.

Het rijsproces

Het rijsproces is niet alleen heel belangrijk, maar ook is een goed begrip ervan voor veel mensen de start van het bakken van top-brood. Zonder een goed rijsproces krijg je dat jouw zelfgebakken brood toch niet exceptionele smaken krijgt en dat is het laatste wat je moet hebben. Je wilt dat jouw brood niet onder de categorie standaard valt, maar wel wordt gezien als top-brood. Om dat onderscheid te bereiken is het rijsproces dus heel belangrijk.

Woeste knoest

De woeste knoest is een archetype vloerbrood. Hierop kun je vrijuit variëren, van mini-broodjes, tot dubbele versies en broden in een broodvorm. Doordat je met de archetype vloerbrood best wel elke kant op kan bewegen, is het leuk om je eigen creativiteit de vrijloop te laten als het gaat om het maken van brood. Dus, de Woeste Knoest draagt erg bij aan het verbreden van je eigen inzicht en creativiteit.

Knuffeldeeg

Knuffeldeeg is geen recept, maar een techniek. Met deze techniek maak je bijvoorbeeld gevulde broden, baquettes en ciabbatti. Dat is een waardevolle techniek om te leren, zodat je daar op lange termijn nog meer profijt uit gaat halen om zo goed mogelijk te kunnen presteren met het maken van je eigen unieke ciabbatti of baquettes brood. Dat is toch hartstikke interessant en leuk om te leren? Daarom is knuffeldeeg een interessante techniek om te leren.

Zuurdesem

Hier leer je alles over brood bakken met zuurdesem. Zuurdesem is natuurlijk hetgeen waar Bakker Edwin Klaasen bekend mee is geworden. Zijn overheerlijke zuurdesem brood is van ongekende kwaliteit en niveau, hoe mooi zou het zijn als jij zijn specialiteit kan overtreffen? Zuurdesem is een speciaal brood waar je met veel zorg aan moet werken. Dat is iets waar menig mens jaloers op is als het goed gaat. Je moet namelijk de juiste balans kunnen bewaren met de smaak.

Bakken & ovens

Hier leer je alles over het bakken van brood en brood-ovens. De techniek achter het bakken van top kwaliteit brood is dan ook niet zo simpel. Je moet echt weten wat je doet en dat kan je alleen door goed bezig te zijn met het perfectioneren van je hobby/vak. Leer daarom alles goed door als het gaat over het bakken van brood en brood-ovens, wat dat is essentiële informatie waar je absoluut je leven lang iets aan gaat hebben.

Reviews Online broodcursus

Jos Peeters:

“Ik had heel veel boeken met recepten maar door het ontbreken van achtergrondkennis lukten die nooit echt goed. Nu bak ik veel beter brood omdat m’n kennis klopt bij de recepten. De  kwaliteit is nu dus ook constant. Bedankt Edwin!“

Linda de Jong:

“De cursus heb ik binnen 2 weken gedaan, deels thuis en deels in de trein. Ik ontdekte dat ik wel 6 of 7 dingen deed die beter moesten. Daardoor werkte het vaak niet en bleef m’n brood te klein.Nu weet ik precies wat ik moet doen en gaat het ook veel sneller.“

Petra de Bruin:

“Edwin geeft veel theorielessen en pas nu snap ik dat dat nodig is.Hij benoemt alles wat er bij mij fout ging en de oplossingen! Zonder goede kennis dus geen goed brood. Ik vind het fijn dat ik m’n vragen kan stellen in de community.“

broodcursus cursuskenner

Specificaties:

 • De cursus is theoretisch en praktijkgericht.
 • Na de cursus kun je beter brood bakken dan nu.
 • Vanaf de basis de diepte in: iedereen kan dus meedoen.
 • Alles online dus gewoon lessen volgen waar en wanneer het uitkomt.
Reviews Joshua Kaats

Kies een categorie:

 • Business
 • Coaching
 • Marketing
 • Sport & gezondheid
 • E-commerce
 • Financiën
 • Psychologie
 • Hobby & vrije tijd
 • Overig

Reviews, ervaringen en klachten over diverse cursussen en cursusaanbieders.

Wat wil je?

 • Business
 • Coaching
 • Marketing
 • Sport & gezondheid
 • E-commerce
 • Financiën
 • Psychologie
 • Hobby & vrije tijd
 • Overig

Never stop learning, because life never stops teaching.