Cursus Italiaanse wijn

Over Online cursus Italiaanse wijn

Dit prachtige wijnland heeft veel fans, maar ook veel verschillende streken, druiven en stijlen. Deze online cursus Italiaanse wijn is hiervoor ontwikkelt. Hier leer je over alle verschillen en hoe die ontstaan. Na de cursus weet je nog beter welke Italiaanse wijn je wanneer kunt inzetten. Daarnaast ga je veel beter wijn proeven door Robert’s uitgebreide proeflessen.Als ambitieuze wijnliefhebber wil je natuurlijk niks anders dan leren hoe je van Italiaanse wijn kunt gaan houden. Deze wijn cursus is bedoeld voor mensen die hun wijn skills willen verbeteren, upgraden en betere wijnen wilt serveren voor bij het eten.

Deze online wijn cursus wordt verzorgd door Vinoloog Robert Verweij en geeft al meer dan 20 jaar lang wijncursussen en opleidingen. Hij heeft al meer dan 5000 wijnliefhebbers zoals jou geholpen om hun wijnkennis te verbreden. Hij heeft jaren lang als tv kok gewerkt bij het welbekende programma: Life & Cooking bij RTL 4. Door de jaren heen heeft hij veel ervaring opgedaan als wijndocent in Italië waardoor zijn kennis van ongekend niveau is. Dat is wat je ook wilt hebben. In deze cursus leer je alles over het proeven en welke gerechten het best bij een bepaalde soort wijn passen.

Wat ga je leren in deze Italiaanse wijncursus?

Italiaanse Wijn Basics: In deze module vind je de basisbeginselen van Italiaanse wijn zoals een korte geschiedenis en de vrij complexe wetgeving. En wat is er zo bijzonder aan Italiaanse wijn en waar is dat aan te danken? Italiaanse Wijngebieden zijn namelijk erg bijzonder van hunzelf en kunnen jou voorzien van bizar veel informatie. Door een expert te worden in het herkennen van bepaalde wijngebieden weet je met wat voor wijn je in de toekomst te maken hebt.

Deze module is het hart van de Italiaanse wijncursus. Wat kenmerkt al die verschillende wijngebieden en waarom zijn er zoveel verschillen? Dat is een hele goede vraag. In deze uitgebreide cursus kom je meer te weten over de verhalen achter de wijn, waardoor je tot in de diepte kunt leren en proeven waardoor je beter kunt benoemen wat je proeft. Je kan in je eigen tijd leren en dat is waarom deze online wijn cursus zo’n grote aanrader is voor jou.

Wijn proeven: Over wijn proeven wordt vaak nogal moeilijk gedaan. Robert is één van de weinige Vinologen die eenvoudig probeert te houden. Dat betekent echter niet dat het makkelijk is! Als je door wilt groeien zul je moeten trainen, noteren, oefenen, blind proeven en studeren. Iets wat in principe de formule is voor alle dingen om te leren. Als je wilt slagen is het absoluut zaak om gestructureerd te werk te gaan zodat je een expert wordt in het wijn proeven.

Wijn serveren: Met wijn kun je een hoop doen, maar uiteindelijk is het altijd gemaakt om op te drinken. Het maakt echter wel veel uit hóe je wijn serveert. Glaswerk, temperatuur, het zijn allemaal factoren die de smaak beïnvloeden.

In deze module leer je daar meer over waardoor je nooit meer dezelfde fouten maakt en dus optimale kwaliteit kunt gaan bieden aan jou en je eigen klanten. Je zou haast denken dat zoiets niet het geval is met het serveren van wijn, dus is het zaak om daar goede aandacht op te leggen. Daardoor kun je wijn goed serveren en maak je nooit meer dezelfde fouten.

Bonuslessen: Aan kennis heb je niets. Alleen aan doorgegeven of toegepaste kennis heb je wat. Kennis kun je gebruiken om zelf meer van wijn te genieten of om je gasten mee te verwennen. De kennis die je in deze module opdoet gaat niet specifiek over Italiaanse wijn. Je krijgt het van hun om meer te genieten. Want zo is deze cursus aanbieder. Genieten van het leven zal je, Saluti! Iets wat we allemaal meer zouden moeten doen! Genieten!

Cursus Italiaanse wijn

Cursus Italiaanse wijn reviews:

Sanne Voogt:

“Ik dacht dat ik de meeste Italiaanse wijnen en druiven wel kende, maar tijdens de cursus ging er een wereld voor me open. Veel wijnen die nieuw voor me waren heb ik zelf besteld via de proeflijsten, wat ik al kende hoefde ik niet te kopen. Dat is ideaal, ik bestel met meer zelfvertrouwen Italiaanse wijn in een restaurant. Dankjewel, Robert!”

Irma Holla:

“Samen met m’n man heb ik de cursus ‘s avonds gedaan. Natuurlijk met een glaasje wijn erbij! Het voelt goed dat je ook veel praktische tips krijgt over temperatuur en glaswerk. Robert legt rustig uit met humor, je ziet dat hij dit al jaren doet. Ik heb echt zin om weer naar op vakantie naar Italië te gaan!”

Gertjan Viergever:

“Omdat ik onregelmatig werk kan ik geen fysieke wijncursus volgen. Dit is voor mij de ideale oplossing, ook hoef ik niet naar huis te rijden. M’n vragen stel ik via de community of in de live Q&A. Ik kan nu beter benoemen wat ik proef (leer en bloemen bijv.) en hoe die smaken in de wijn komen.”

Cursus Italiaanse wijn

Online cursus Italiaanse wijn voordelen

Je hebt direct toegang tot 42 lessen zodat je gelijk aan de slag kunt binnen het online platform. Je hebt beschikking over meer dan 3 uur aan inspirerende wijnkennis dat varieert van Amazone tot aan Brunello.

Hierdoor heb je een jaar lang toegang tot de online wijncursus en alle proefformulieren en lijsten zodat je jouw eigen proeverij kunt organiseren met Italiaanse wijenen. Ook is het mogelijk om rechtstreeks contact te hebben met Vinoloog Robert Verweij voor feedback en vragen waarbij een jaar lang toegang tot de online community regelmatig Q&A’s organiseert.

Cursus Italiaanse wijn

Specificaties:

-Direct toegang tot alle 42 lessen zodat je gelijk aan de slag kunt

– Meer dan 3 uur aan video met inspirerende wijnkennis: van Amarone tot Brunello

– Een jaar lang toegang tot de online wijncursus 

– Alle proefformulieren en -lijsten zodat je je eigen proeverij kunt organiseren met de Italiaanse wijnen

– Rechtstreeks persoonlijk contact met Vinoloog Robert Verweij voor feedback en vragen

– Een jaar lang toegang tot de online community en regelmatige live Q&A’s

Reviews Joshua Kaats
Cursus Italiaanse wijn

Kies een categorie:

 • Business
 • Coaching
 • Marketing
 • Sport & gezondheid
 • E-commerce
 • Financiën
 • Psychologie
 • Hobby & vrije tijd
 • Overig

Reviews, ervaringen en klachten over diverse cursussen en cursusaanbieders.

Wat wil je?

 • Business
 • Coaching
 • Marketing
 • Sport & gezondheid
 • E-commerce
 • Financiën
 • Psychologie
 • Hobby & vrije tijd
 • Overig

Never stop learning, because life never stops teaching.