Cursus pizza bakken

Over Online cursus pizza bakken met pizza expert Simon Giaccotto

Je leert het deeg- en bakproces begrijpen en beheersen, waardoor je je pizza beter, smakelijker gaat bakken. Zij vinden het vooral belangrijk dat je de pizzabodem goed onder controle krijgt. Je gaat dus niet zomaar pizza bakken maar ze onderwijzen je in de techniek en wetenschap. Dit doen ze door informatieve theorievideo’s en duidelijke praktijkvideo’s te sturen waarmee jij beter leert over pizza bakken. De kans is groot dat je altijd al zelf hebt willen leren hoe het is hoe je overheerlijke pizza kunt bakken. Pizza is namelijk een klassiek Italiaans gerecht wat de nodige beheersing en kennis nodig is. Of je nu een ambitieuze hobbykok bent of er juist van houd om voor je vrienden en familie te willen bakken, deze cursus is de ideale start om mee aan de slag te gaan.

Als je in jezelf wilt investeren om een fysieke cursus te volgen over het bakken van pizza en wat de kunst er van is, dan is het zaak dat je deze aan het volgen bent. Misschien ben je al wel eens naar een fysieke workshop geweest maar is de workshop niet alles waard, dan is het al helemaal een goed idee om aan de slag te gaan met deze cursus. Je krijgt les van pizza chef Simon Giaccotto, zijn roots liggen in Italië en daarom heeft hij al een tijd geleden zijn roots opgezocht en er alles van geleerd. Hij verzorgt exclusieve pizzacatering en geeft dus ook les in het bakken van pizza.

Wat leer je in deze online pizzacursus?

Pizza Basics: Dit is echt de basis van het pizza bakken, maar dan wel uitgebreid en goed onderbouwd. Warmte-overdracht, pizza-soorten, maten, gewichten en hardware. Ook leer je pizza bakken voor grote groepen en in de horeca.Als je werkzaam bent in de horeca wereld, dan is het wel van belang dat je weet hoe je op een rap tempo zoveel mogelijk pizza kunt gaan maken voor de klanten. Dat is belangrijk om te leren aangezien mensen niet al te lang moeten wachten.

Deeg & Rijzen: Een cursus pizza bakken is niks zonder deeg. Deeg is de basis van je pizza, het maakt of breekt je pizza en dus jouw reputatie als pizzabakker. Meel, bloem, verhoudingen, recepten, kneden, rijpen, rijzen en bewaren: alles over echt goed pizzadeeg leer je hier In deze cursus. Dat is uiteindelijk hartstikke belangrijk om te leren. Zonder een goed deeg en het de juiste vorm van liefde geven ga je er tegen aan lopen dat je pizzadeeg eigenlijk niet kneedbaar is of dat de kwaliteit niet optimaal is. De cursus pizza bakken is daarin erg gestructureerd.

Stretchen, saus & kaas: Hoe vorm je de perfecte pizzabodem en hoe leg je de basis? De basis van pizza is vaak saus en kaas. Op die twee gaan je in deze module dieper in. Hierdoor kun je de ideale basis maken voor je eigen pizza en kun je ervoor zorgen dat je jouw gasten kunt voorzien van optimale smaak. Dat lijkt ons nog vele malen beter. Dat is natuurlijk waar je voor bent gekomen. Zorg er dus voor dat je bij deze module alles absorbeert zodat je de perfecte pizzabodem kunt gaan maken, zonder dat je de basis vergeet. Dat is het belangrijkste van de cursus pizza bakken.

Toppings: Toppings zijn een hot topic in de pizza-scene. Simon legt je uit welke klassiekers er zijn en laat er een aantal zien. Daarnaast uiteraard veel tips waarvan je direct zelf betere pizza gaat bakken. Zo kun je veel creatiever zijn op het gebied van het combineren van toppings. Zo ben je lekker creatief bezig, kun je leren wat de klassiekers zijn en jezelf omtoveren tot een ware pizza chef. Wel is het zo dat er meer dan genoeg ruimte is om jezelf te ontplooien tot een ware creatieveling en nieuwe smaken bij elkaar te zetten.

Bakken & ovens: Alles over de verschillende pizza-ovens, houtovens, steenovens en thuisovens leer je hier. Als je namelijk echte pizza wilt bakken, dan is het wel van belang om te leren en te weten welke verschillende pizza-ovens er op de markt zijn en welke je kunt gebruiken. Er is namelijk een groot verschil in het gebruik van een traditionele steenoven of een normale elektrische oven die je in je huis hebt staan. Daarom is het belangrijk om goed te leren wat voor verschillende ovens er zijn.

Cursus pizza bakken

Reviews pizzacursus:

Irma Holla:

“Ik had ineens alle perfecte recepten voor saus en deeg, inclusief de achtergrondkennis! Nu bak ik veel betere en krokantere pizza’s en het belangrijkste: de kwaliteit is constant omdat ik weet wat ik doe. Vooral m’n deeg en bodem zijn nu altijd goed, bedankt Simon!”

Gertjan Viergever:

“Het grootste deel van de cursus heb ik binnen een week verslonden. Ik ontdekte dat ik wel 7 of 8 dingen deed die beter konden. Daardoor had ik het deeg niet onder controle. Inmiddels heb ik naast een elektrische pizza-oven ook een hout-oven in de tuin!”

Sanne Voogt:

“Simon geeft veel theorielessen en eerst wilde ik direct aan de bak. Ik begrijp nu echter dat die kennis nodig is om altijd goede pizza’s te bakken, ongeacht de omstandigheden. Ik vind het fijn dat ik m’n vragen kan stellen in de community. M’n vrienden willen nu elke week pizza bij me komen eten omdat ‘ie net zo smaakt als in Italië!”

Cursus pizza bakken

Online pizzacursus voordelen

Nadat je de cursus pizza bakken hebt aangeschaft, heb je direct toegang tot het exclusieve platform en kun je direct van start. Je kunt leren op je eigen tempo, dus mocht je alle modules willen verdelen in verschillende etappes, dan kan dat makkelijk. Je kunt de videolessen bekijken wanneer het jou uitkomt. De lessen kun je overal bekijken, waar en wanneer je wilt. Of dat nu thuis is, onderweg of op een ander device dan je telefoon of computer, dat maakt totaal niet uit. Tevens heb je een jaar lang onbeperkt toegang tot de online lessen en omring je jezelf in een actieve community die elkaar graag helpt. Dit zijn allemaal voordelen die je nodig hebt als het gaat om het leren maken van pizza.

cursus pizza bakken

Specificaties:

 • Alles online dus in je eigen tijd te volgen
 • Na de cursus kun je zelf heerlijke pizza’s maken
 • Vanaf de basis de diepte in: iedereen kan dus meedoen.
Reviews Joshua Kaats
Cursus pizza bakken

Kies een categorie:

 • Business
 • Coaching
 • Marketing
 • Sport & gezondheid
 • E-commerce
 • Financiën
 • Psychologie
 • Hobby & vrije tijd
 • Overig

Reviews, ervaringen en klachten over diverse cursussen en cursusaanbieders.

Wat wil je?

 • Business
 • Coaching
 • Marketing
 • Sport & gezondheid
 • E-commerce
 • Financiën
 • Psychologie
 • Hobby & vrije tijd
 • Overig

Never stop learning, because life never stops teaching.