Weerbaarheidstraing 'stevig en sterk

Over Weerbaarheidstraining ‘Stevig en Sterk’

Dit is de cursus voor jou en je kind. Hoe het kind rustig, stevig en sterk kan aangeven wat hij/zij wel of niet wil in contact met anderen. Voor kinderen die niet zo goed durven, maar ook voor de kinderen die zichzelf overschreeuwen en ‘opblazen’. Geschikt voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar.

De training is te volgen door ouders en kind samen. De cursus bevat 6 modules, waarvan elke module 3 videolessen voor de ouder, en 1 videoles voor het kind zelf. De videolessen voor ouders helpen de ouder om te begrijpen waarom de behandelde vaardigheid belangrijk is voor weerbaarheid, hoe je het kunt oefenen met je kind, en hoe je de oefening kunt integreren in het dagelijks leven.

Herkenbaarheid bij je kind

Herken je ook dat je kind schreeuwt dat zijn broertje, zusje of vriendje op moet houden met plagen, je kind gaat huilen op het moment dat hij of zij last heeft van een ander. Je kind is in paniek op het moment dat een ander wat doet die het niet leuk vindt. Je kind heeft minder weerstand waardoor hij of zij loopt weg als er iets gebeurt wat het niet fijn vindt. Je kind kan ook een ander pijn doen door te duwen, trekken of te slaan als hij of zij iets voor elkaar wilt krijgen. Je kind kan spullen pakken in plaats van te vragen omdat hij of zij zichzelf genegeerd of buitengesloten voelt door andere kinderen.

Dit kan als ouder natuurlijk erg confronterend zijn en je raken als ouder. Je kan daardoor soms vaak met je kind ruzie krijgen in huis. Er gebeuren dingen die je kind helemaal niet wilt maar heeft te weinig weerbaarheid om zijn of haar mannetje te staan. De leerkracht van je kind kan daardoor regelmatig contact met je opnemen om zijn of haar zorgen te uiten over jouw kind. Het kan best wel wat effect op je hebben als ouder waardoor je er s’nachts van ligt te piekeren. Je kan er zelf van geïrriteerd raken omdat je jouw kind al zo vaak hebt verteld dat hij of zij voor zichzelf moet opkomen.

Weerbaarheidstraing 'stevig en sterk

Voordelen weerbaarheidstraining ‘stevig en sterk

De weerbaarheidstraining wordt “gegeven” door Celia en Corine. Naast hun achtergrond in hun afgeronde studie HBO opleiding Social Work. hebben ze beide veel expertise op dit vlak en zijn ze gediplomeerde trainers. Met deze online training ga je zelf met je kind of met je gezin aan de slag om vaardigheden aan te leren om je kind meer weerbaar te maken. Elke week opent er een nieuwe module waarbij een nieuwe vaardigheid centraal staat. Een module bestaat ui 4 korte video’s. De 4 video’s bestaan uit:

 • Elke week opent er een nieuwe module waarbij een nieuwe vaardigheid aan te leren om je kind meer weerbaar te maken
 • Een video met uitleg over de vaardigheid en waarom deze vaardigheid zo belangrijk is voor je kind
 • Een video waarin we aan jou als ouder voordoen je je kind de vaardigheid van die week kan aanleren.
 • Een video speciaal voor jouw kind waarbij je samen met het team nog een keer met je kind de vaardigheid oefenen.

IN de laatste module krijg je aanvullende leuke en speelse oefeningen die je samen met je gezin en kinderen kunt oefenen om ervoor te zorgen dat de vaardigheid steeds meer eigen te maken. Jij en je kind worden stap voor stap meegenomen om vaardigheden aan te leren die je kind nodig heeft om op een goede manier voor zichzelf op te komen. Je hoeft je kind dus niet te brengen naar een groep waarbij hij of zij het spannend vindt om dit samen met andere kinderen te oefenen.

Reviews online weerbaarheidstraining

Katelijn mees

De weerbaarheidscursus is op een goede manier opgebouwd. Eerst uitleg voor de ouder. Daarna voor het kind en als afsluiter nog tips voor het oefenen. Ook handige blaadjes om je te herinneren aan de stapjes. Ook leuk dat je lang kan gebruik maken van de cursus. Zo kun je pauze nemen als het nodig is.”

Fleur de Grim:

Zeer interessante materie om mee aan de slag te gaan!”

Helena Hoex:

Fijn dat het korte filmpjes zijn die je kunt kijken wanneer het jou uitkomt. De informatie wordt rustig en duidelijk uitgelegd. En de opdrachten helpen om stil te staan bij je eigen aanpak. Mooi programma dus!

Anoniem:

Ergens op insta struikelde ik over een berichtje van Rust in ouderschap. Het sprak me aan en heb me aangemeld voor de mails. De filmpjes waarnaar verwezen wordt in deze mails, spreken mij tot in m’n diepste persoon aan! In plaats van schaamte en schuld, voel ik dat ik iedere interactie opnieuw de kans krijg om het beter te doen. Hoe ik het wel wil met mijn oprechte en liefdevolle peuter. Het gaat niet in één keer plotseling beter maar dat is oke. Dit geeft me de moed om vertrouwen te hebben in mijn kunnen als ouder. Het betekent zo ontzettend veel voor mij, dat ik het niet zo goed onder woorden kan brengen, ben ik bang. Dus nogmaals bedankt. Echt!”

Weerbaarheidstraing 'stevig en sterk

Modules online weerbaarheidscursus

In de eerste module leert het kind stevig staan. In deze module wordt gestart met de vaardigheid die in alle situaties helpend is. Er wordt uitgelegd waarom dit zo belangrijk is en wat het je kind oplevert. Door middel van verschillende oefeningen staat je kind hartstikke stevig. Na deze module vindt je kind zijn rust door goed op zijn ademhaling te letten. Door vanuit je buik te adem te halen wordt je rustig. Stap voor stap wordt je kind steeds meer eigen en kan zichzelf beter controleren.

In de 3e module lukt het jou kind om de ander aan te kijken om te praten op de juiste toon en met een rustige en duidelijk stem, zodat anderen sneller naar jouw kind zullen luisteren. Je kind is na de module in staat om op passende manier hulp te vragen en dat leer je in de 4e module. Vervolgens kan het kind in de 5e module als kind kiezen voor jezelf. En als laatst in module 6 kan jouw kind alles in de praktijk leren.

Reviews Joshua Kaats
weerbaarheidstraining 'stevig en sterk

Kies een categorie:

 • Business
 • Coaching
 • Marketing
 • Sport & gezondheid
 • E-commerce
 • Financiën
 • Psychologie
 • Hobby & vrije tijd
 • Overig

Reviews, ervaringen en klachten over diverse cursussen en cursusaanbieders.

Wat wil je?

 • Business
 • Coaching
 • Marketing
 • Sport & gezondheid
 • E-commerce
 • Financiën
 • Psychologie
 • Hobby & vrije tijd
 • Overig

Never stop learning, because life never stops teaching.