Over de yoga cursus

Yoga heeft ontzettend veel voordelen voor het lichaam en geest. Het is allang niet meer zweverig. De wetenschap heeft bewezen dat yoga onwijs veel voordelen heeft. Maar waar begin je? Er zijn ontzettend veel soorten yoga om te volgen. Verschillende studio’s, docenten en kennisbronnen. Omdat er zoveel mogelijkheden zijn is het soms zo overweldigend dat het je ervan weerhoudt om te beginnen met Yoga waardoor deze cursus je veel positiefs kan bijbrengen. Door deze cursus te volgen zijn er meer dan 1500 uren aan yoga training gevolgd. Alles wat werkt en efficiënt is, is een effectieve manier om te starten. Yoga heeft een interessante kant en als yoga je altijd heeft aangetrokken, dan is het belangrijk dat je niet tegen de volgende problemen aan loopt.

 • Je wilt graag een toegankelijk stappenplan wat je lekker op eigen tempo kan volgen?
 • Je bent al wat langer met Yoga bezig, maar hebt het gevoel dat je dat je eigenlijk niet weet wat je aan het doen bent?
 • Je volgt al lessen, maar je wilt vaker Yoga doen en bent op zoek naar een cursus die je ook thuis kunt volgen?
 • Je wilt graag wat meer bewegen, gezonder leven en wat minder stress en wat meer ontspanning in je lijf?
 • Je bent bang dat je niet lenig genoeg bent voor Yoga en je durft geen Yogales binnen te stappen met mensen die al jarenlang aan Yoga doen?
 • Je bent al een tijdje geïnteresseerd in Yoga, maar je weet niet zeker of dit echt wel wat voor je is, en je wilt het een keer rustig in je eigen tempo proberen?

Waar is yoga goed voor?

Misschien had je een zweverig beeld van yoga. En om eerlijk te zijn valt daar ergens iets voor te zeggen. Voorheen bestond er nog wel eens een stereotype dat yoga alleen maar zweverig was en dat het speciaal voor lenige mensen was. Door yoga te beoefenen maak je ook bewustere keuzes op andere vlakken in je leven. Zo is de levenswijze van yoga meer dan alleen je lichaam losmaken. Je let beter op je voeding, waardoor je lichaam gezonder en sterker wordt waardoor je alleen maar meer energie krijgt. Je wordt je meer bewust van je gedachten. Je leert negatieve gedachtes uit je hoofd te fileren waardoor er meer ruimte voor positiviteit en geluk is.

Yoga zorgt ervoor dat je het gevoel krijgt dat je altijd aan het leven bent. In plaats van op de automatische piloot te leven zorgt yoga daar wat anders voor. Het lichaam wordt vele malen sterker en dat komt door te yoga oefeningen. Het lichaam wordt flexibeler, er is minder stress in het lichaam, je hebt geen nek, rug of schouder klachten. En als ze niet compleet verdwijnen dan is het wel dat het sterk verminderd. Dat is het mooie van Yoga. Je mentale en fysieke gezondheid wordt van alle kanten positief bevordert.

Review yoga stap voor stap cursus

Danny:

“Voor het slapengaan aan de laatste les begonnen. Ik moet zeggen dat, na deze lessen, mijn kwaliteit van leven voor een groot stuk verbeterd is. Ik slaap veel beter dan voordien en sta dus fit op. Ik ben veel alerter bij moeilijke vraagstukken op het werk, mijn inzicht is veel beter. En ik voel mij gewoon fitter! Dit is een mooi begin van mijn nieuwe leven! Bedankt Mel en Rolf.”

Marleen:

“Ik wist dat Yoga en Mindfulness goed konden helpen tegen stress, irritaties, slecht slapen, weinig energie en onverklaarbare pijntjes in je lichaam, maar ik miste een stappenplan om er serieus mee aan de slag te gaan” 

Fenny Harms:

“De video’s zijn super en ook erg duidelijk! Was al tot les 4 gekomen maar ben weer bij les 1 om alles goed onder de knie te krijgen. De tip om dagelijks een losse serie te doen zijn inderdaad erg welkom en ik zal dit ook echt gaan doen. Voel me erg bij yoga en kan me beter ontspannen en mijn hoofd leeg maken. Echt een uitkomst zo dat je lessen kunt volgen wanneer je zelf wilt!”

ingrid:

“Wat vind ik het fijn dat ik jullie tijdens wat Googelen ben tegen gekomen! Ik heb mezelf beloofd dat ik dit jaar alles zou doen om me goed te voelen, dus gezonde voeding, yoga en meditatie. Alle ingrediënten die ik denk nodig te hebben. Dit sluit daar heerlijk bij aan. Les 2 achter de rug. Ik vind het ontzettend fijn, duidelijk omschreven en makkelijk te volgen. Ik ben er echt heel blij mee!”

Wat is de inhoud van de Yoga stap voor stap cursus

De cursus bestaat uit 9 video’s van een uur waarin de belangrijkste yogahoudingen, series en ontspanningsoefeningen met je doornemen. Ook krijg je toegang tot de bonus video over de Yoga filosofie. Er zijn bonusvideo’s over de Yoga filosofie. Ook zijn er bonusvideo’s over de Yoga Ademhaling, je moet tijd & discipline vinden voor Yoga. Ook leer je te herkennen wat je eigen grenzen zijn en hoe je jezelf kunt uitdagen. Je ademhaling is onwijs belangrijk. Door te leren hoe je op de juiste manier kunt ademhalen zorg je ervoor dat je minder stress ervaart. Controle hebben over je eigen adem geeft je meer kracht en uithoudingsvermogen wat er tegelijk voor zorgt dat je beter kunt focussen en ontspannen bent.

De Yoga stap voor stap cursus laat je op je eigen tempo leren wat yoga nu inhoudt. Daarnaast kom je zowel op mentaal en fysiek vlak te leren hoe je flexibiliteit en kracht te verbeteren. Bepaalde houdingen zijn best pittig voor het lichaam, maar het maakt je lichaam wel sterker. Dit zorgt voor een krachtig en gezond lichaam. Dat gezonde lichaam kun je gebruiken om vol achter je doelen in het leven te gaan. Om nog terug te komen op het ademhalen, is het ook van belang om te leren bewegen op je ademhaling. Hoe beter je zuurstof door het lichaam kan laten vloeien, hoe beter. Hierdoor kun je meer ontspannen op zowel mentaal als fysiek vlak. De yoga stap voor stap cursus is ontzettend belangrijk voor jou!

Reviews Joshua Kaats

Kies een categorie:

 • Business
 • Coaching
 • Marketing
 • Sport & gezondheid
 • E-commerce
 • Financiën
 • Psychologie
 • Hobby & vrije tijd
 • Overig

Reviews, ervaringen en klachten over diverse cursussen en cursusaanbieders.

Wat wil je?

 • Business
 • Coaching
 • Marketing
 • Sport & gezondheid
 • E-commerce
 • Financiën
 • Psychologie
 • Hobby & vrije tijd
 • Overig

Never stop learning, because life never stops teaching.